Tijdens het brainstormen over het aankomend jubileumjaar van de fanfare werd het idee geopperd om een echt Èller biertje te brouwen. Wellicht niet bij iedereen bekend, maar binnen Ell zijn hier en daar uitstekende amateurbrouwers te vinden. Zo ook binnen de fanfare, dus een en ander werd enthousiast ontvangen en een comité werd opgericht.

Een smaakprofiel

Na een repetitie op maandagavond werden er door de leden diverse speciaal biertjes geproefd. Middels een formulier kon elk lid zijn bevindingen opschrijven. Denk aan smaak, geur en kleur, want elke bierliefhebber ruikt ook aan zijn biertje!
Uiteindelijk was een bier de overduidelijke winnaar van de avond.

Definitief proeven bij de Brouwschuur

Een aantal weken later is er met een kleine groep afgesproken bij de Brouwschuur om de puntjes op de i te zetten. Startpunt was het biertje datop de eerste proefavond de favoriet van de leden was. Onder leiding van Erwin werden er nog een aantal biertje geproefd en bij elke slok schreef hij de opmerkingen op een bierviltje. Dit gaat goedkomen!

Brouwen, filteren, bottelen

Goed werk heeft tijd nodig…. zo ook het biertje van de fanfare dat inmiddels de naam CentenniEll heeft gekregen. (Centennial = honderdjarig en toevallig ook een hopsoort)

De Lancering

Tijdens een druk bezocht concert “op verzeuk op bezeuk” samen met Rob Mennen werd het bier officieel gelanceerd bij de bezoekers van het concert. Het was vrij snel duidelijk dat het biertje goed in de smaak viel. De 50 glazen waren zo weg achter de bar! Een mooi weetje: medio december komen de bedrukte glazen. Dus voor de bierliefhebbers, dit collectors item mag je niet missen in de kast!

Waar kan ik CentenniEll krijgen?

CentenniEll te verkrijgen in de BMV.
Dit jubileumbiertje is ook verkrijgbaar in de rest van de Eller horeca en sportverenigingen.

Via een online bestelformulier is het mogelijk  rechtstreeks bij de fanfare dozen van 24 flesjes te bestellen.