De jeugdcommissie van Fanfare Ellona

De jeugdcommissie is er voor alle jeugdleden van de vereniging. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor jonge muzikanten die net begonnen zijn met het bespelen van een instrument en later als ze lid worden van het jeugdorkest.

ELTURO – Voor en door de Jeugd

Jeugdorkest ELTURO bestaat uit een enthousiaste groep van ruim twintig jeugdleden van de fanfareorkesten uit Ell, Tungelroy en Stramproy. Het ontstaan van een “fusie-orkest” stamt al uit 2008. In september van dat jaar zijn de jeugdleden van Tungelroy en Ell samen gaan repeteren om zo toch nog tot een volwaardig groep muzikanten te komen. Toen in 2015 het verzoek vanuit Stramproy kwam om ook aan te sluiten, is ElTuRo ontstaan.

Ellturo 20221218-groepsfoto

De repetities zijn afwisselende periodes in Ell, Tungelroy of Stramproy, elke maandagavond van 18:30-19:45 uur. Het jeugdorkest treedt daarnaast regelmatig op in één van de dorpen en onderneemt leuke activiteiten zoals schaatsen, zwemmen, klimmen of een barbecue. Ook heeft het orkest sinds een aantal jaren de Kerststerren-actie. Door de verkoop van deze mooie planten heeft het jeugdorkest eigen middelen om leuke dingen te organiseren.

De muzikanten hebben minimaal 1 tot 1,5 jaar muziekles op trompet, cornet, bugel, saxofoon, tuba, trombone of slagwerk via een muziekschool (bijv. Myouthic). Jeugdorkest ELTURO is bedoeld om jeugdleden kennis te laten maken met het samen musiceren. Ze leren samen spelen, naar elkaar luisteren, ze ontwikkelen zich tot een zelfstandige muzikant door bijvoorbeeld stukjes solo te spelen. We leiden ze op tot een muzikant die uiteindelijk klaar is om in de fanfareorkesten mee te spelen.

Onze huidige dirigent is Sven Heijman, afkomstig uit Echt. Een hele enthousiaste en fanatieke dirigent die graag het uiterste uit het orkest haalt.

De jeugdcommissie is het eerste aanspreekpunt voor jeugdleden en zorgt voor de repetities, de organisatie van activiteiten en concerten en de koppeling naar de grote fanfare. De jeugdcommissie van Ell bestaat uit Anke Snijders, Marjon Gerris en Francien Coolen.