Die Ellenthaler Musikanten

Al vroeg in de jaren 50 wordt er door leden van Fanfare Ellona traditionele blaaskapellenmuziek beoefend.
Sinds 1984 gebeurt dit onder de naam “Die Ellenthaler Musikanten”.
Anno 2023 leeft de blaasmuziektraditie nog altijd voort en staan die Ellenthaler Musikanten – onder leiding van Jesper Kessels – voor een veelzijdige kapel dat elk optreden een hoog niveau nastreeft.

Repertoire

Wij Ellenthaler Musikanten hebben een gedreven voorliefde voor moderne, doch traditionele blaasmuziek. Ons repertoire bestaat uit traditionele Böhmische en (in mindere mate) Mährische blaasmuziek, waarbij wij ons laten inspireren door moderne uitdagende composities uit o.a. Oostenrijk en het zuiden van Duitsland.

Activiteiten

Onze activiteiten bestaan uit het geven van concerten op diverse kapellenfestivals, het opluisteren van evenementen in de Eller gemeenschap (o.a. carnaval en schuttersfeesten) en het organiseren van een jaarlijks terugkerend festival: Het Ellenthaler MusikantenFest.
Die Ellenthaler Musikanten vierden in 2022 het jublileum van 70 jaar blaasmuziek in Ell. Tijdens Ellona’s jublileum jaar in 2023 wordt hier op 18 juni uitgebreid bij stilgestaan middels speciale XXL editie van het Ellenthaler MusikantenFest!

Contact

Wilt u meer weten over de kapel of wilt u dat de Ellenthaler Musikanten uw evenement opluistert?
Neem dan contact op met secretariaat van Fanfare Ellona.