Ralf Jacobs, Fanfare Ellona

Alles begon bij de plaatselijke fanfare waar mijn vader destijds concertmeester/solo bugellist was.

Al snel kreeg ik van de dirigent een cornet in mijn handen gedrukt. Na wat verwoede pogingen mocht ik zelf een instrument uitkiezen. Aangezien er enkele professionele saxofonisten in het orkest zaten en grote indruk op mij maakten was de keuze snel gemaakt.

Ik ben buitengewoon trots chef dirigent te zijn van Fanfare Ellona. De wijze waarop met vereende krachten en positief en vooral sociaal beleid een fanfare orkest wordt ondersteund is voor mij van essentieel belang.

Fanfare Ellona - Ralf Jacobs

SAXOFOON!

Na enkele jaren saxofoonles kwam ik terecht in een toenmalige wereldkampioen fanfare  en de uitdaging en groei die ik daar meegemaakt hebt leidde uiteindelijk  naar het conservatorium Maastricht. Met grote dank aan mijn toenmalige leermeesters Jacques en Huub Claessens en  later tijdens mijn studie Norbert Nozy en Sef Pijpers.

De studies saxofoon en hafa-orkestdirectie (als 5 jarig jongetje al dirigerend voor de radio!) met goed gevolg afgesloten en gedurende deze studies al aangenomen als saxofoondocent aan de muziekschool Heerlen, het huidige SCHUNCK Muziek&Dans waar ik op moment meer dan 30 jaar werkzaam ben als docent saxofoon en de laatste 5 jaar als manager events.

Als saxofonist zijn de mogelijke stijlen legio en dat mocht voor mij alle kanten op met als gevolg dat ik lastig in n hokje te plaatsen was.  Veel optredens als saxofonist en dirigent volgden met o.a. Guus Meeuwis, Ack van Rooijen, Erik Vloeimans, Toni Neef, Maaike Hupperetz, Janine Kitzen  en vele anderen. Van Klassiek tot pop en jazz en in binnen- en buitenland. 10 jaar lang bandleider en saxofonist van de Jazzband Brassmojo en nu inmiddels medeoprichter en saxofonist van het Jazztales Quintet. Contactlink jazztales quintet@gmail.com  https://www.youtube.com/watch?v=VMT9zRUREEM

Inmiddels is  “dat wat bij me past” de basis geworden in de wijze waarop ik ook anderen ondersteun in het zoeken en vinden.

Creëren, improviseren, samenwerken, teambuilding, componeren, coaching en muziek maken met hart en ziel.

Ik ben buitengewoon trots chef dirigent te zijn van Fanfare Ellona. De wijze waarop met vereende krachten en positief en vooral sociaal beleid een fanfare orkest wordt ondersteund is voor mij van essentieel belang.

Als dirigent samen werken aan mooie projecten zoals het 100 jarig jubileum met een verscheidenheid aan muziek ervaar ik als een cadeau!

Jan van Hamond, Jeugdorkest Elturo

Sinds januari 2024 heeft Elturo een nieuwe dirigent; Jan van Hamond.

Hij is woonachtig in Echt samen met zijn vrouw Mirjam en is als zelfstandige werkzaam onder de bedrijfsnaam Fur Elise.
Als klarinetdocent is hij verbonden aan verenigingen in de gemeente Echt-Susteren en Maasgouw. Zo geeft hij o.a. les in Stevensweert, Thorn, Heel en Echt.

Daarnaast dirigeert hij een 5-tal muziekverenigingen waaronder Fanfare Egchel, Jeugdharmonie St. Caecilia te Echt en Het Tungelroys Orkest.

Sinds 1993 speelt Jan als soloklarinettist bij Harmonie St. Michael. De laatste jaren is hij tevens concertmeester van dit orkest.