Direct kaartjes bestellen?

Kaartjes zijn online verkrijgbaar in de voorverkoop voor €15,00 per persoon. Klik op de knop om direct door te gaan naar de ticketprovider.

Het Ellenthaler Musikantenfest Terug van weggeweest en hoe!

Onze voorgaande edities smaakten naar meer, daarom pakken wij na een verplichte pauze van 3 jaar dit jaar de draad op met het organiseren van ons Ellenthaler Musikantenfest en wel in XXL formaat!

Het Jubileum van onze moedervereniging Fanfare Ellona, 100 jaar en 70 jaar blaaskapellentraditie in Ell geven ons extra reden om deze editie groots uit te pakken!

Dit doen wij ook met een geweldige line-up van Euregionale top kapellen en als spectaculaire headliner niemand minder dan die 12 Mährischen uit Tsjeschië!

Scroll verder om de andere kapellen te ontdekken!

Die Ellenthaler Musikanten – Ell (NL)

Al vroeg in de jaren 50 wordt er door leden van Fanfare Ellona traditionele blaaskapellenmuziek beoefend. Sinds 1984 gebeurt dit onder de naam “Die Ellenthaler Musikanten”.

Anno 2023 leeft de blaasmuziektraditie nog altijd voort en staan die Ellenthaler Musikanten – onder leiding van Jesper Kessels – voor een veelzijdige kapel dat elk optreden een hoog niveau nastreeft.

Wij Ellenthaler Musikanten hebben een gedreven voorliefde voor moderne, doch traditionele blaasmuziek. Dit vertaalt zich in een repertoire met nieuwe uitdagende composities uit o.a. Oostenrijk en het zuiden van Duitsland aangevuld met traditionele Egerländer, Böhmische en Mährische muziek.

Onze activiteiten bestaan uit het geven van concerten op diverse kapellenfestivals, het opluisteren van evenementen in de Eller gemeenschap (o.a. carnaval en schuttersfeesten) en het organiseren van een jaarlijks terugkerend festival: Het Ellenthaler MusikantenFest.

Die Ellenthaler Musikanten vierden in 2022 het jublileum van 70 jaar blaasmuziek in Ell. Tijdens Ellona’s jublileum jaar in 2023 wordt hier op 18 juni uitgebreid bij stilgestaan middels speciale XXL editie van het Ellenthaler MusikantenFest!

Blaaskapel Os Genüge – Bree (BE)

Blaaskapel Ós Genúge bestaat ruim 50 jaar. Vanaf 2011 staat de kapel o.l.v. Bert Adams uit Hunsel.

Bert Adams was 50 jaar muzikant bij de Maaskapel waarvan 42 jaar muzikaal leider. Onlangs heeft hij het stokje overgedragen aan Frank Geerits uit Neeroeteren.

Bezoek de website

Successen die de kapel heeft behaald zijn o.a.

  • 3x Belgisch kampioen in respectievelijk 2011-2013-2015 in de Heuvel en Bergklasse .
  • In 2015 behaalde ze op de Europese Kampioensachappen Bohmische en Mahrische blaasmuziek in de bergklasse de Kampioenstitel in de Rodahal te Kerkrade.
  • In 2018 presentatie eerste cd onder de titel groeten uit Bree.
  • In 2020 presenrtatie tweede Cd onde rde titel Blaos-Genuge.

Op dit moment telde de kapel 15 muzikanten inclusief een zangtrio en jaarlijks treedt de kapel 10 tot 15 keer per op.
Verder organiseert de kapel een aantal festivals te weten Fruhlinggerausche op het Hasselt 2 april 2023 en het inmiddels bekende festival Sommerfest am Vrijthof dat plaats vind op 9 juli 2023 op het Vrijthof in de stad Bree.

De Limburgse Boereblaoskapel – Genhout (NL)

Einfach Böhmisch – Heythuysen (NL)

Isleker Musikanten-Express – Lichtenborn (DE)

De Isleker Musikanten-Express is een formatie van excellente muzikanten uit de Islek – een gebied in de prachtige West-Eifel in het drielandenpunt Duitsland – België – Luxemburg.

Website

Met sfeervolle blaasmuziek voor jong en oud, gecombineerd met een variatie aan solo-intermezzo’s, zang en gezelligheid, bieden ze een gevarieerd programma om het publiek bij de meest uiteenlopende gelegenheden te inspireren.

Alle muzikanten treden met veel plezier op en staan garant voor een geslaagd evenement – of het nu gaat om bedrijfs-, club- en familiefeesten. Kortom: Uw garantie voor sfeervolle blaasmuziek!

Die 12 Mährischen – (CZ)

Die 12 Mährischen hebben jarenlang als “Vlado Kumpan und seine Musikanten” heel Europa op de banken gekregen met blaasmuziek spektakel van de bovenste plank..

Bezoek de website

Zelf zeggen ze hierover:

“wie ons kent weet dat we ‘gekke’ kerels zijn, die lol en plezier beleven bij het maken van muziek. Graag drinken we rode wijn in Frankrijk en eten we zuurkool en worst in Duitsland. We genieten van het enthousiaste publiek in Oostenrijk en spelen graag voor kritische doch hartelijke Zwitsers. In juni aan ons de eer om ook Nederland te betoveren met onze blaasmuziek….los geht’s!!!

Direct kaartjes bestellen?

Kaartjes zijn online verkrijgbaar in de voorverkoop voor €15,00 per persoon. Klik op de knop om direct door te gaan naar de ticketprovider.