Direct kaartjes bestellen?

Kaartjes zijn online verkrijgbaar in de voorverkoop voor €20,00 per persoon. Klik op de knop om direct door te gaan naar de ticketprovider.

5e Ellenthaler MusikantenFest

Het XXL jubileumfeest van vorig jaar smaakt naar meer. Louter enthousiaste reacties maakt voor ons één ding duidelijk, komende editie gaan we weer knallen. De presentatie is in handen van Rob Claessens bekend van Volksmusik mit Schwung.

Met trots presenteert het Ellenthaler MusikantenFest op 17 november 2024 dit MEGA programma:

  • 13:00 uur Zaal open;
  • 13:30 uur Die Ellenthaler Musikanten
  • 15:15 uur Die Original Maaskapelle
  • 17:00 uur SOUTHBRASS (IT)

Die Ellenthaler Musikanten – Ell

Al vroeg in de jaren 50 wordt er door leden van Fanfare Ellona traditionele blaaskapellenmuziek beoefend. Sinds 1984 gebeurt dit onder de naam “Die Ellenthaler Musikanten”.

De Ellenthaler Musikanten hebben een gedreven voorliefde voor moderne, doch traditionele blaasmuziek. Dit vertaalt zich in een repertoire met nieuwe uitdagende composities uit o.a. Oostenrijk en het zuiden van Duitsland aangevuld met traditionele Egerländer, Böhmische en Mährische muziek. Inmiddels organiseert “D.E.M.” voor de 5e keer het Ellenthaler MusikantenFest, dat in het jubileumjaar 2023 een flinke upgrade heeft gehad……dat smaakt naar meer!

Onze activiteiten bestaan uit het geven van concerten op diverse kapellenfestivals, het opluisteren van evenementen in de Eller gemeenschap (o.a. carnaval en schuttersfeesten) en het organiseren van een jaarlijks terugkerend festival: Het Ellenthaler MusikantenFest.

Al 70 jaar blaasmuziek inEll

Die Ellenthaler Musikanten vierden in 2022 het jublileum van 70 jaar blaasmuziek in Ell. Tijdens Ellona’s jublileum jaar in 2023 werd hier op 18 juni uitgebreid bij stilgestaan middels speciale XXL editie van het Ellenthaler MusikantenFest.

Anno 2023 leeft de blaasmuziektraditie nog altijd voort en staan die Ellenthaler Musikanten – onder leiding van Jesper Kessels – voor een veelzijdige kapel dat elk optreden een hoog niveau nastreeft.

Die Original Maaskapelle – Wessem (NL)

De Maaskapel, opgericht in 1952, bestaat uit tien muzikanten en een geluidstechnicus en staat sinds 2023 onder de muzikale leiding van Frank Geerits.

De Maaskapel is een ‘Stimmungskapelle’. Niet één genre blaasmuziek maar een variëteit van verschillende stijlen. Dat is het handelsmerk. Het repertoire strekt zich dan ook uit van Egerländer -, Böhmische – en Moravische muziek aangevuld met Oostenrijkse- en Oberkrainer muziek tot Limburgse liedjes, schlagers en Spaanse / Mexicaanse melodieën. Dit alles in soms wisselende bezettingen, met zang en met solistische optredens.

Zo amuseren wij ons publiek en gaan wij ieder optreden opnieuw voor de spreekwoordelijke publieksprijs. Het succes van dit concept zorgt jaar in jaar uit voor een zeer goed gevulde agenda. Dit alles onder de bezielende leiding van Frank Geerits.

Een heuse fanclub

De Maaskapel mag zich verheugen op een heuse fanclub met enkele honderden leden uit binnen- en buitenland. Vanaf een jaarlijkse donatie van 5 euro bent u al lid van de fanclub. U ontvangt dan jaarlijks enkele nieuwsbrieven en een uitnodiging voor de jaarlijkse fanclubmiddag.

De wieg van de Maaskapel stond in het Midden-Limburgse Wessem (gemeente Maasgouw) gelegen aan de oever van de Maas. Repeteren doen we op de woensdagavond, het hele jaar rond.

Bezoek de website

Groepsfoto Maaskapel

SOUTHBRASS  – Süd-Tirol (IT)

Southbrass is in 2016 opgericht door 7 Südtiroler musikanten. Zelf zeggen ze er het volgende over:

“Uit pure liefde voor muziek hebben wij in 2016 de formatie SOUTHBRASS opgericht. Met de passie voor muziek die ons heeft samengebracht brengen we graag mensen bij samen. Onze muziek kent geen grenzen of kaders, maar wel gevoelige, pittige, levendige, vriendelijke en speelse facetten. Wij willen mensen op alle mogelijke manieren inspireren!

“Grand Prix der Blasmusik”

In 2018 wonnen we de “Grand Prix der Blasmusik” waar we het opnamen tegen groepen uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Zuid-Tirol. Wat volgde was gewoon ongelooflijk: Optredens op Egerländer Open-Air, het Oktoberfest in München, Woodstock der Blasmusik en vele andere geweldige festivals.

In 2019 hebben we onze eerste cd-productie ‘Lucky Life’ op de markt gebracht, onlangs opgevolgd door ons nieuwe album ‘Darum Blasmusik!’. Een samenwerking met HutterMusic met veel eigen- en uitsluitend nieuwe composities. “

Bezoek de website

Southbrass_Bild

Direct kaartjes bestellen?

Kaartjes zijn online verkrijgbaar in de voorverkoop voor €20,00 per persoon. Klik op de knop om direct door te gaan naar de ticketprovider.