Op “ Verzeuk op Bezeuk “ door Rob Mennen is ontstaan in de coronatijd waarin de beperking juist heeft geleid tot een concept waarin artiesten op veilige afstand in zijn eigen tuin worden geïnterviewd en waarbij muziek de centrale rol speelt.

Inmiddels vele succesvolle afleveringen bij L1 televisie verder is ook t idee ontstaan dit met verschillende verenigingen in de HAFA (HarmonieFanfare) wereld te gaan doen. Rob’s fantastische pianospel gecombineerd met een harmonie of fanfare, gesprekken met inhoud en humor in een eigen theatersetting bestaande uit gras, vogelgeluiden, boomstronken en spelletjes geven het een informeel karakter.

Een theaterorkest

Tijdens het concert 13 november jongstleden door Rob in samenwerking met Fanfare Ellona is het standaard fanfareorkest omgevormd naar een theaterorkest met toevoeging van combo en backing vocals.
Orkestrale klanken in vloeiend samenspel met Rob, dan weer intiem in een fragielere setting in een lied van Toon Hermans en soms zelfs met een speciaal bier ter hand dat exclusief voor het 100 jarig jubileum is gebrouwen.
Fanfare Ellona toont zich uitermate flexibel als begeleidingsorkest en fraai in balans met Rob als zanger/pianist. In de orkestwerken beweegt de fanfare van uitbundige Balkan muziek naar een prachtige roerende koraal om af te sluiten met een spetterende Amy Whinehouse medley.

Een zeer geslaagde muzikale middag!

Tijdens de interviews met een spelend lid en iemand uit het aanwezige publiek inclusief blikgooien krijgt Rob het publiek op humoristische wijze op zijn hand.
Met recht en trots verwoordt de voorzitter de zeer geslaagde muzikale middag en aftrap voor het jubileumjaar 2023 waarin Fanfare Ellona fraaie en bijzondere concerten met topartiesten op de rol hebben staan. Mis t niet !
Chapeau voor dit fraaie orkest en presentator, entertainer, improvisator, begenadigd pianist/ zanger Rob Mennen.