ELL – Fanfare Ellona uit Ell heeft een Koninklijke erepenning met bijbehorende oorkonde gekregen. Dit gebeurde bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaansfeest van de fanfare in BMV Ellenhof.

De versierselen werden uitgereikt door burgemeester Désirée Schmalschläger.

Activiteiten

In het kroonjaar werden tal van activiteiten georganiseerd waarmee Fanfare Ellona deze mijlpaal onder de aandacht bracht. Zo heeft in juni het succesvol promsconcert Something Ells plaatsgevonden en wordt het jubileumjaar beëindigd met een speciaal slotconcert. De toekenning van de Koninklijke erepenning is een mooie erkenning voor de toewijding aan de vereniging en al het werk van zowel huidige- als voormalige leden van fanfare Ellona.

Ancient Tales

Naast de première van het muziekstuk Ancient Tales was er een mooi muzikaal programma. Wat de avond extra speciaal maakt was dat voor deze gelegenheid twee oud-dirigenten, Paul Koolen en Jos Stoffels, aansloten om nog één keer Ellona te dirigeren.

Waardering

De Koninklijke erepenning kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.
📸 Johan Horst

Bron: Nieuws Leudal