Afgelopen weekend zijn we met maar liefst 81 leden en aanhang op een concertreis geweest naar het prachtige Friesland. Het was een fantastisch weekend vol muziek, lekker eten, waterpret en gezelligheid.

Rufus aan het water

We verbleven bij Rufus aan het Water waar we campers, caravans, boten, pipowagens én een volledige accommodatie tot onze beschikking hadden. Nadat we allemaal geïnstalleerd waren volgde een gezamenlijke barbecue aan het water en hebben we genoten van een optreden van onze eigen Die Ellenthaler Musikanten. Tevens kregen we bezoek van een aantal (25) leden van de Harmonie Sneek en Muziekvereniging Excelsior Scharnegoutum. De CentenniEll (ons jubileumbier) vloeide rijkelijk.

Zaterdag Sneek en het concert

Na het ontbijt vertrokken we richting Sneek. We hebben musea bezocht, genoten van de zon op een terras en het water opgezocht met een rondvaart door de grachten. Uiteraard mocht een bezoekje aan Weduwe Joustra (van de Berenburger) niet ontbreken.

Het hoogtepunt van het weekend was zaterdagavond. We mochten optreden in de prachtige (net gerenoveerde) Martinikerk in Sneek. Wij mochten het concert starten en na ons was de beurt aan de eveneens eeuwfeestvierende Harmonie Sneek / Muziekvereniging Excelsior Scharnegoutum die vanaf volgend jaar door zullen gaan als één gefuseerde vereniging. Na het concert gingen we terug naar Rufus en was het nog lang gezellig in de accommodatie.

Zondag naar het Waddencentrum en Harlingen

Na het ontbijt hebben we uitgecheckt en vertrokken we naar Kornwerderzand waar we een bezoek brachten aan het Afsluitdijk Wadden Center. Daar is ons alles verteld over de Afsluitdijk en hoe dit belangrijke project Nederland beschermt tegen het water.

De laatste stop was Harlingen. Harlingen is één van oudste zeehavensteden van Nederland en staat bekend om zijn nautisch verleden en cultureel erfgoed. Daar was de gelegenheid om door het mooie historische centrum te wandelen en te lunchen alvorens we over de afsluitdijk terug zijn gereden naar Ell.

Wat een prachtig weekend

We zijn ontzettend trots op onze vereniging en het fantastische weekend dat we samen hebben beleefd. Een nieuw hoogtepunt ins ons jubileumjaar! We koesteren de herinnering en kijken uit naar toekomstige avonturen met onze mooie vereniging!

Meer foto’s zijn te vinden op onze facebookpagina: www.facebook.com/FanfareEllona